Oferte de Vacanta Early Booking in Grecia 2021

Pret preferential Test RT- PCR COVID 19 210 RON

Pachete charter Grecia ➜ verifica tarifele in motorul de cautare

Hoteluri recomandate din Grecia vara 2021

Alege destinatia de neuitat pentru vara Grecia 2021

Consultant turism -Mirela Corina

Cotroceni Business Center, Corp A, Intrarea 2, Parter, Apaca

0721.129.490 | 031.437.83.87

office@dreamholidays.com.ro

La sediu : Luni - Vineri 10:00 - 17:00

Consultant turism -Mirela Corina

Conditii de calatorie din 14.05.2021

In cadrul unei conferinte de presa tinute la Muzeul Acropole din Atena, parte a Targului mondial de Turism – ITB Berlin, ministrul grec al turismului, d. Haris Teocharis a anuntat ca incepand din 14 mai 2021, Grecia isi va redeschide portile pentru turism, evident, in functie de evolutia epidemiologica. Accesul in Grecia va fi facut in cazul in care turistii au fost vaccinati impotriva COVID, prezinta anticorpi generati de boala sau au un test anti-COVID negativ. In mod aleatoriu, vor putea fi facute teste rapide in punctul de frontiera, costurile fiind suportate de statul grec.

Condiții de călătorie Grecia din 19.04.2021

Informații importante | Condiții de călătorie Grecia

 

În data de 19.04.2021, guvernul elen a actualizat informația cu privire la accesul în Grecia efectuat cu transport terestru prin 2 puncte vamale: granița Promachonas (Kulata) și Nymphaio (Makaza) și pe cale aeriană prin 9 aeroporturi: Atena, Thessaloniki, Heraklion, Corfu, Rodos, Kos, Chania, Mykonos, Santorini.

 

Țările pentru care este permisă intrarea, în condițiile menționate mai jos și fără obligatie de izolare, sunt: UE + Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda, Singapore, SUA, Marea Britanie, Israel, Serbia și EAU.

  

Accesul turiștilor în Grecia se va face cu respectarea uneia dintre condițiile de mai jos:

  •       Prezentarea unui test negativ RT PCR Covid (prelevat cu maxim 72 ore înainte de data de intrare în Grecia), inclusiv pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.
  •       Dovadă de vaccinare împotriva COVID-19  în limba engleză (minim 14 zile de la data rapelului)*

 

* Pentru lista vaccinurilor acceptate, a se vedea aici: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca / Oxford, Novavax, Johnson + Johnson / Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm. Certificatele de vaccinare cu vaccinuri Sputnik, Sinovac etc., care nu au fost aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), scutesc de asemenea, vizitatorii de obligația prezentării unui test RT-PCR negativ.

 

Atenție: intrarea turiștilor în Grecia nu este condiționată de efectuarea vaccinării.

 

Se păstrează testarea aleatorie la punctul de frontieră (teste rapide), iar în cazul unui rezultat pozitiv se va menține obligativitatea carantinării. În ceea ce privește serviciile legate de spitalizare sau îngrijire în urma unei posibile infecții cu virusul SARS CoV-2, autoritățile elene au anunțat că acestea vor fi acoperite de statul grec, fără costuri din partea turiştilor. 

 

Formularul de localizare a pasagerilor (Passenger Locator Form), se aplică turiștilor care intră pe teritoriul Greciei cu transport rutier, acvatic și aviatic.  Toți călătorii sunt obligați să completeze online formularul PLF, disponibil aici . Acesta se completează obligatoriu cu minim 24 de ore înainte de a intra în Grecia, furnizând informații detaliate despre punctul de plecare, durata sejururilor anterioare în alte țări și adresa șederii în Grecia.  La finalizarea completării formularului, fiecarui călător i se va atribui un cod QR personal, care trebuie prezentat fie în forma fizică (tipărită) fie în format electronic (prin intermediul unui dispozitiv electronic mobil) imediat la sosirea în Grecia. Pentru toți pasagerii care sosesc pe teritoriul Republicii Elene și nu au completat la timp formularul electronic, autoritațile elene vor aplica o amendă în valoare de 500 euro / pasager.