Camera 1
Camera 2 ×
Camera 3 ×
Camera 4 ×
Camera 5 ×
detalii
Tenerife e cea mai populata insula care apartine de Spania. Iar impreuna cu Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera si El Hierro (plus alte mici insule), formeaza Arhipelagul Canarelor, aflat cam la 100 de kilometri de tarmul marocan.
Deci daca cineva iti spune ca este nascut in Insulele Canare, nu te lamureste intru totul. E drept ca cele mai mari sanse sunt ca respectivul sa fie din Tenerife, deoarece este insula cea mai mare din arhipelag, iar 43% din intreaga populatie din Canare traieste acolo.
Tenerife este o insula vulcanica. Practic este construita in jurul Vulcanului Teide, care domina partea centrala a insulei, cel mai inalt punct din Spania (3.718 metri) si cel mai inalt punct din insulele din Atlantic. Si apropo, este inca activ, a erupt ultima data in 1909.
Detalii
Infrastructura este bine pusa la punct in Tenerife. De la Santa Cruz (capitala) la Adeje este autostrada TF-1 (Autopista del Sur), 103 kilometri in total. Intre Santa Cruz si Puerto de la Cruz este autostrada TF-5 (Autopista del Norte de Tenerife), care are aproape 40 de kilometri. Daca vrei sa inchiriezi masini fara alte garantii, o poti face de la Cicar sau Plus Car Tenerife. De alte companii nu stiu sa iti zic.
Daca nu vrei sa inchiriezi masina, desi masina e sfanta pe insula ca sa fii flexibil, poti folosi autobuzele TITSA (titsa.com), compania locala de transport din Tenerife. Sunt o groaza de linii, inclusiv catre obiectivele turistice.
Tenerife are doua aeroporturi – TFS (sud) si TFN (nord). Din Romania, Wizz Air zboara direct catre TFS.
Se spune că Tenerife este insula primăverii veșnice. Dar mie mi s-a părut mai degrabă ca o vară nesfârșită. De regulă, temperaturile ajung până la maximum 28 de grade Celsius în lunile de vară și nu scad sub 20 de grade iarna. Pe cale de consecință, pe insulă nu există nici frig, nici caniculă. Doar în teorie, căci localnicii m-au avertizat că vara poate fi foarte-foarte cald.
Am făcut o simulare a vremii pentru următoarea perioadă. Surpriză! Soare, soare și iar soare. În februarie! Chiar dacă vezi temperaturi de 23-24 de grade Celsius, trebuie să știi că sunt echivalentul unor 28-29 grade ale verii noastre.
Pe insulă se găsesc o mulțime de microclimate și, prin urmare, temperaturi diverse. Nu este deloc o raritate să plouă/ningă sus, pe El Teide, în timp ce în alte zone ale insulei să fie soare. Nordul este mai răcoros, mai verde și mai ploios. Dacă alegi să te cazezi în această zonă (ex:Puerto de la Cruz), trebuie să iei în calcul faptul că aici sunt nori mai neprietenoși, temperaturi puțin mai scăzute și șanse mai mari de precipitații. În schimb, în zona sud-vestică și cea mai renumită printre turiști (Los Cristianos, Playa de las Americas, Adeje), viața este roz. Plouă extrem de rar și temperaturile sunt tot timpul mai ridicate. Adică, să te tot bronzezi!
Cea mai comodă presupune contractarea unei agenții de turism care îți va prezenta mai multe opțiuni, fără să trebuiască să-ți bați capul cu căutările. Desigur, cele mai multe oferte sunt în zona sudică, în special în Playa de las Americas, unde este și foarte animată atmosfera. Îți recomand totuși ca, pe lângă sugestiile agentului de turism, să citești multe review-uri online înainte de a alege hotelul, astfel încât să nu ai surprize și să fii mulțumit/ă de alegerea făcută.