St Georges Bay Malta

Despre St Georges Bay - prezentare

St George Bay este situat de-a lungul coastei de nord-est a Maltei in zona turistica din St Julian, aflat la o distanta de 8 km fata de Valletta. Astazi, golful este populat cu turisti si localnici, dar nu a fost intotdeauna la fel. Astazi, golful arata foarte diferit decat a fost cu caţiva ani in urma.

St George Bay a fost prima plaja din Malta care a fost supusa unui program de reamenajare. Autoritatea de Turism (MTA) Malta a recunoscut potenţialul plajei si in 1998 a decis sa se angajeze intr-un proiect care ar transforma plaja intr-un loc curat si primitor.

Proiectul a implicat multe aspecte. Primul pas a fost sa se efectueze toate studiile de mediu necesare pentru a se asigura ca reamenajarea plajei nu ar avea un impact negativ major asupra mediului, si pentru a se asigura ca beneficiile vor fi pe masura. Un studiu detaliat marin a fost efectuat, iar rezultatele au fost utilizate pentru a dezvolta un plan de restaurare a plajei.

Odata ce planul preliminar a fost elaborat, studii stiinţifice mai detaliate au fost efectuate peste mai multi ani. Aceste studii au fost supuse calitatii pe parcursul executarii acestora. O evaluare a impactului asupra mediului, a fost efectuat pentru a se asigura ca potenţialul impact care rezulta din proiect a fost corect inteles. Autoritatea si Planificarea Mediul Malta (MEPA) a acordat un permis pentru dezvoltarea proiectului in anul 2000.

Cu privire la proiectul detaliat, mutarea nisipului si imbunatatirea infrastructurii auxiliare (care a inclus construirea de podete pentru a devia apele pluviale de plaja, inlocuirea infrastructurii de canalizare, precum si instalarea de utilitati), toate acestea au inceput in 2003.

In mai 2004, plaja a fost alimentata si supusa unui program de monitorizare care urmareste sa obtina informatii cu privire la stabilitatea plajei, daca nisipul se pierde si pentru a stabili calitatea apei din golf. Pe langa reamenajarea plajei, MTA s-a angajat sa infrumuseteaza si zona.

St Georges Bay are un centru comercial foarte modern, centrul Bay Street, cinema, dintre care unul are un ecran Imax, bowling si altele. Printre distractiile intalnite aici, se numara si sporturile nautice.


St Georges Bay | St George Bay este situat de-a lungul coastei de nord-est a Maltei in zona turistica din St Julian, aflat la o distanta de 8 km fata de Valletta. Astazi, golful este populat cu turisti si localnici, dar nu a fost intotdeauna la fel

 

Hotel Recomadat :

Corinthia Hotel St. George’s Bay 5* 

Hotelul de 5 stele Corinthia este situat chiar pe malul Golfului Sf. George. Proprietatea are spa și 5 piscine amplasate pe terase luxoase cu vedere la mare. Accesul WiFi este gratuit în întreaga proprietate.

Camerele spațioase de la Hotelul Corinthia St. George’s Bay au aer condiționat și balcon mare, iar majoritatea au vedere la mare.

La Corinthia vă puteți bucura de mese rafinate, având la dispoziție în fiecare zi un mic dejun generos tip bufet. De asemenea, cele 9 restaurante cu vedere la împrejurimi servesc preparate din bucătăria mediteraneeană. Bistroul Vinotheque oferă o selecție vastă de vinuri rafinate.

La centrul spa de zi Apollo de la Corinthia este disponibilă o varietate de tratamente, printre care masaje ayurvedice și de reflexoterapie. Aici există, de asemenea, piscină interioară încălzită, saună, cadă cu hidromasaj și sală de gimnastică. Hotelul are centru de scufundări și sporturi nautice de unde se pot închiria iahturi.

Hotelul Corinthia oferă serviciu gratuit de transfer programat de la/la Sliema, Valletta și terenul de golf Royal Marina, iar serviciul de concierge al hotelului vă poate ajuta cu diverse informații și solicitări.

vezi mai mult

Solicita oferta