NU MAI PRIMIM CARDURI DE VACANTA
Cardul Turist Pass

Cardurile de vacanta au expirat de la 30.06.2022

Legislatia Turist Pass

Voucherele de vacanta pe suport electronic (card) functioneaza dupa acelasi principiu precum tichetele de masa, cu diferenta ca pot fi utilizate doar in unitati turistice din Romania:

• Compania achizitioneaza necesarul de carduri de vacanta de la un emitent autorizat, asa cum este Sodexo.
• Cardurile sunt oferite angajatilor si sunt incarcate cu sumele stabilite de catre angajator
• Angajatii utilizeaza cardurile de vacanta in hotelurile, pensiunile sau la agentiile de turism partenere, pentru achizitionarea de pachete turistice.

Cardurile de vacanta, ca si in cazul tichetelor de vacanta, pot fi utilizate doar pe teritoriul Romaniei, pentru achizitionarea de pachete turistice care includ: minim o noapte de cazare, masa si transport.

Conform legislatiei in vigoare, voucherul de vacanta trebuie sa contina urmatoarele date:

a) emitentul si datele sale de identificare;
b) valoarea nominală a voucherului de vacanta;
c) angajatorul si datele sale de identificare;
d) numele, prenumele si codul numeric personal ale angajatului care este in drept sa utilizeze voucherul de vacanta;
e) spatiul destinat inscrierii perioadei în care a fost utilizat si aplicării stampilei unitatii afiliate;
f) interdictia unitătii afiliate de a plăti diferenta în bani dintre valoarea voucherului de vacanta si valoarea pachetului de servicii către utilizatorii voucherelor de vacanta;
g) perioada de valabilitate a utilizării voucherului de vacanta;
h) interdictia de a utiliza voucherul de vacantă în alte locuri decat in unitătile afiliate, definite potrivit art. 4 alin. (1);
i) elementele de identitate vizuală ale brandului de turism al Romaniei.

 

Voucherele de vacanta se acorda in orice perioada a anului si au o perioada de valabilitate de un an de la data emiterii pe suport de hartie, respectiv de la data alimentarii pentru voucherele emise pe suport electronic.

 

  • Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanţă, emise în perioada martie 2019 - decembrie 2019 şi ianuarie 2020 - noiembrie 2020, indiferent de suport, se prelungeşte până la data de 31 decembrie 2021.

Aceste vouchere pot fi utiliza doar in unitati de cazare din Romania si in agentii turistice autorizate/licentiate de Ministerul Turismului si care au contract de afiliere cu unitatile emitente de vouchere de vacanta.  

Unitatile in care se pot utiliza voucherele de vacanta Turist Pass, emise de Sodexo, sunt marcate cu autocolantele specifice.

 

OUG 8/2009 pentru acordarea voucherelor de vacanta prevede ca valoarea voucherelor de vacanta acordate angajatilor din domeniul privat nu poate depasi intr-un an calendaristic contravaloarea a sase salarii de baza minime brute.

In cazul institutiilor publice, OUG 8/2009 stabileste ca  institutiile si autoritatile publice, pot oferi prime de vacanta exclusiv sub forma de vouchere de vacanta in valoare egala cu cea a salariului minim pe economie – 1.450 de lei – pentru fiecare salariat.

Operatorii economici cu capital majoritar de stat pot acorda angajaţilor proprii primele de vacanţă numai sub forma voucherelor de vacanţă, în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, în condiţiile legii, pentru un salariat.

 

 

Nu, voucherele de vacanta pot fi utilizate doar pentru plata serviciilor turistice de pe teritoriul Romaniei si doar in perioada de valabilitate.

 

Nu, la fel ca in cazul tichetelor de masa sau al tichetelor cadou, voucherele de vacanta nu pot fi schimbate in bani.

NOU*STORNO  - pentru pachete cu destinatia Romania, in caz de eveniment

( anularea calatoriei)

Incepand cu data de 14.10.2020, acceptam  ca metoda de plata a serviciilor turistice achizitionate pe teritoriul Romaniei  tichetele de vacanta, astfel incat daca se achizitioneaza un serviciu turistic pe teritoriul Romaniei, in baza acestor tichete, si se incheie asigurarea STORNO  - pentru pachete cu destinatia Romania, in caz de eveniment ( anularea calatoriei) datorita riscurilor cuprinse in conditiile de asigurare,  vor fi acoperite  penalizarile aplicate de furnizor&partener, de catre compania Generali,  indiferent de metoda de plata cu care a fost achizitionat serviciul turistic ( cash, tichete de vacanta, transfer bancar , etc)

 Suma asigurata este de 8000 ron/persoana, si se poate majora la cerere printr-un act , prin aplicarea unui procent de 4%, peste ce depaseste aceasta suma.

 

 

Solicita oferta cazare

* campuri obligatorii

Adaugati un nume
Adaugati un email valid
Adaugati un mesaj
Trebuie sa fiti de acord cu conditiile de prelucrare a datelor personale.
Solicita oferta